Δραστηριότητες Extreme sports

Φύση-Περιβάλλον Αξιοθέατα

Ιαματικές πηγές

Μεταφορά & Χρήσ. τηλέφωνα

elbgcsdanlenfifrdeitplptroruesuk
Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας.
Ο Ν. Λάρισας είναι ένας όμορφος και σύγχρονος Νομός, με τον αγέρωχο Όλυμπο, κατοικία των θεών, με τα παράλια της καταγάλανα και βραβευμένα. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα χωριά χωμένα στο πράσινο, αλλά και οι παραδοσιακές ταβέρνες δίνουν την ευκαιρία για ξεκούραση και περισυλλογή και από την άλλη για χαρά και διασκέδαση.
Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να σας βοηθήσει, στην γνωριμία, την διαμονή και κυρίως, στην σπιτική φιλοξενία, που προσφέρουμε εμείς οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Νομού Λάρισας.
Για αξέχαστες διακοπές στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την περιοχή μας!
Ελπίζουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να απολαύσετε τις διακοπές σας!

Η Κοιλάδα των Τεμπών έχει μήκος 10 χιλιόμετρα, ενώ στο στενότερο σημείο της σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα. Τα Τέμπη αποτελούν το κύριο πέρασμα από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία γι’ αυτό τον λόγο η περιοχή είχε μεγάλη σημασία από την αρχαιότητα. Στο εσωτερικό της κοιλάδας ρέει ο ποταμός Πηνειός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στο Αιγαίο.

Ο Πηνειός, ή Σαλαβριάς είναι ποταμός της Θεσσαλίας. Οι πηγές του βρίσκονται στην Πίνδο. Δεχόμενος όλα τα νερά από τους συγκλίνοντες ακτινοειδώς παραπόταμους της Δυτικής Θεσσαλίας τα οποία άλλοτε σχημάτιζαν λίμνη και ρέοντας από τα στενά της Καλαμπάκας, που από τη διαβρωτική του ενέργεια δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα, φθάνει στον θεσσαλικό κάμπο, όπου και διασχίζοντας το πέρασμα της περίφημης Κοιλάδας των Τεμπών, μεταξύ Ολύμπου και Όσσας, εκβάλλει τελικά στον Θερμαϊκό Κόλπο, δημιουργώντας το Δέλτα του κοντά στην κωμόπολη Στόμιο.

Στο κέντρο της κοιλάδας μέσα στον βράχο του Ολύμπου είναι χτισμένο το παραδοσιακό Eκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Οι επισκέπτες διασχίζουν μία κρεμαστή γέφυρα η οποία περνάει πάνω από τον Πηνειό ποταμό, για να πάνε στο εκκλησάκι και να πάρουν αγίασμα μέσα από μία οπή.

Ανακοινώσεις συλλόγου

Ενημέρωση μελών
  Σε συνέχεια της κάτωθι ενημέρωσης, σας διευκρινίζουμε ότι η παράταση αφορά την κάτωθι παράγραφο του…   Όλη η ανακοίνωση...
   |   
  Την Κυρική 26 Νοε. 2017 στην εκθεση ΧΕΝΙΑ η συνομοσπονδία των τουριστικών καταλυμάτων ΕΛΛΑΔΟΣ διενεργεί…   Όλη η ανακοίνωση...
   |   
  Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ  και η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, την 16 Νοε 2017και ώρα 18:00 …   Όλη η ανακοίνωση...
   |